Pakoštane

Pakoštane

Pakoštane su malo turističko mjesto smješteno u samom središtu jadranske obale i jedinstvenom položaju između mora i parka prirode Vransko jezero . Okruženo je mnogim prirodnim ljepotama. U blizini se nalaze četiri nacionalna parka: Kornati , Krka , Paklenica i Plitvička jezera te dva povijesna grada Zadar i Šibenik.

Ispred obale smjestila su se tri mala otočića; sv. Justina sa crkvicom na sebi, Veliki Školj i Babuljaš. Najveći dio smještajnih kapaciteta su apartmani , u privatnom smještaju. Osim privatnog smještaja u ponudi je hotel , nekoliko većih i manjih kampova , mobilnih kućica te atraktivno turističko naselje Pine Beach. sa slamnatim kućicama polinezijskog tipa. Ono je nekada bilo dio poznatog lanca Club Med koji ima preko 80 naselja sličnog tipa diljem svijeta. U prekrasnoj uvali naselja nalazi se i lijepo uređena plaža s brojnim aktivnostima za posjetitelje.   

U gastro ponudi možete uživati u jednom od brojnih restorana i konoba, a od rekreacijskih sadržaja možemo spomenuti  biciklističku stazu oko Vranskog jezera. Od događanja tu su tradicionalne fešte i svečanosti.